آموزش ها

فریم ورک لاراول

لاراول چیست؟ لاراول یکی از محبوب ترین فریم ورک های PHP است که در سراسر جهان برای ساختن برنامه های وب از پروژه های کوچک تا بزرگ استفاده می شود. لاراول به دلیل عملکرد ، ویژگی ها و مقیاس پذیری آن ، انتخاب توسعه دهندگان حرفه ای است.

این فریم ورک در بین سایر فریم ورک‌های PHP از امنیت و سرعت توسعه‌ی بیشتری برخوردار است و از طریق آن شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخش‌ها را تغییر دهید. لاراول کتابخانه‌های بسیار متنوعی دارد و از اغلب کتابخانه‌های فریم ورک سیمفونی نیز استفاده می‌کند. همچنین این فریم ورک سرویس‌های مختلفی را برای برنامه نویسان ارائه می‌دهد. به عنوان مثال سرویس هایی همچون تأیید هویت، دسترسی‌های کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش (Cache) و … که تنها بخش کوچکی از سرویس هایی است که این فریم ورک در اختیار برنامه‌ نویسان قرار می‌دهد.

ویژگی های اصلی فریم ورک لاراول

فریم ورک لاراول دارای یک اکوسیستم بزرگ است که شامل ویژگی هایی مانند استقرار فوری ، مسیریابی ، ORM ، پرس و جو DB ، مسیریابی ، Templating و لیست می شود.

در اینجا برخی از ویژگی های فریم ورک لاراول که لاراول را از سایر فریم ورک ها جدا می کند آورده شده است.

1. مدولار بودن

مدولار بودن درجه ای است که می توان اجزای یک برنامه وب را از هم جدا کرد و نوترکیب کرد. شما می توانید منطق تجارت را به ماژول های مختلفی تقسیم کنید که همه با هم کار می کنند تا یک برنامه وب کاربردی داشته باشد.

لاراول برای ساختن یک برنامه کاربردی ماژولار طراحی شده است ، حتی خود لاراول نیز مجموعه ای از کامپونت هاست. با استفاده از ساختار مدولار می توانید با سهولت یک برنامه سازمانی در مقیاس بزرگ طراحی و توسعه دهید. لاراول دستورالعمل های بسیار ساده ای را برای ایجاد ماژول ها یا بسته ها در لاراول ارائه می دهد.

2. احراز هویت

تأیید اعتبار بخشی جدایی ناپذیر از هر برنامه وب مدرن است. نوشتن احراز هویت در فریم ورک های دیگر بسیار زمان بر است. لاراول احراز هویت را از جعبه فراهم می کند ، با اجرای یک دستور ساده می توانید یک سیستم احراز هویت کاملاً کاربردی ایجاد کنید.

3.ذخیره سازی

ذخیره سازی روشی است برای ذخیره داده ها در یک مکان ذخیره موقت و در صورت لزوم می توانید سریع بازیابی کنید. بیشتر از حافظه پنهان برای افزایش عملکرد برنامه استفاده می شود. حافظه نهان لاراول تقریباً همه داده ها را از ویو تا مسیریابی شامل می شود. که به لاراول کمک می کند تا زمان پردازش را کاهش داده و در نتیجه عملکرد را افزایش می دهد.

4.مسیریابی

مسیریابی در لاراول به راحتی قابل درک است و بسیار شبیه به فریم ورک Ruby on Rails می باشد. مسیریابی لاراول می تواند برای ایجاد یک برنامه آرامش بخش با سهولت استفاده شود.  مسیرها را به راحتی گروه بندی کنید ، آنها را نامگذاری کنید ، فیلترها را بر روی آنها اعمال کنید و داده های مدل خود را به آنها وصل کنید.

از مسیرهای لاراول می توان برای ایجاد لینک های دوستانه  به موتورهای جستجو با انعطاف پذیری و کنترل عالی استفاده کرد.

5.کنترل کننده های آرام

کنترل کننده های آرام لاراول شما را قادر می سازد منطق پشت سرویس های درخواست GET یا POST را از هم جدا کنید. همچنین می توانید کنترلرهای منبع را ایجاد کنید که می تواند برای ایجاد CRUD به راحتی استفاده شود. بعداً می توانید کنترل کننده منبع را به مسیر متصل کنید تا به طور خودکار به کلیه مسیرهای CRUD خدمت کند.

6.تست و اشکال زدایی

لاراول همراه با PHPUnit خارج از بسته برای تست برنامه های شما است. لاراول با آزمایش در ذهن ساخته شد ، بنابراین از تست و اشکال زدایی بیش از حد پشتیبانی می کند.

7.موتور الگو

Blade یک موتور ساده و قدرتمند است که با لاراول ارائه می شود. بر خلاف طرح بندی کنترل کننده، Blade توسط ارث و بخش های الگو هدایت می شود. تمام قالبهای Blade باید از پسوند blade.php استفاده کنند.

تاریخچه فریم ورک لاراول چیست ؟

فریم ورک laravel – نسخه 1

اولین نسخه این فریم ورک در سال ۲۰۱۱ در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفت. سپس یک ماه بعد، نسخه کامل شده و پایدار لاراول منتشر گردید. نسخه لاراول ۱ شامل مکانسیم‌‌های Model ،View ،Session و Navigation بود ولی نبود Controller در آن باعث شد تا این فریم ورک از معماری MVC به صورت واقعی پشتیبانی نکند.

فریم ورک laravel – نسخه 2

لاراول ۲ در همان سال ۲۰۱۱ همراه با بهینه‌ سازی‌‌های متعددی منتشر شد. اصلی‌ترین ویژگی که در این نسخه افزوده شد، پشتیبانی از Controller‌ها بود. Laravel با ارائه این نسخه توانست به صورت کامل از معماری MVC پشتیبانی کند و به عنوان یک فریم ورک شناخته شود. دومین ویژگی که در این نسخه اضافه شد، موتور رندر قالب blade بود. این موتور رندر با هدف افزایش سرعت توسعه قالب‌ها و کاهش میزان کدنویسی ارائه شد.

فریم ورک laravel – نسخه 3

سومین نسخه از Laravel در سال 2012 منتشر شد. از ویژگی‌های مهمی که به این فریم ورک اضافه شده بود، استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته می‌شد. artisan امکانات بسیاری زیادی در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌دهد. پشتیبانی داخلی از مدیریت سیستم پایگاه داده و ابزارهای کنترلی آن به نام migration ها، پشتیانی از سیستم Packaging و اضافه شدن مستندات بسیار غنی در قالب سایت laravel.com بخشی از ویژگی هایی بود که در این نسخه از Laravel ارائه شده بودند. سومین نسخه از این فریم ورک، توانست محبوبیت زیادی را در بین کاربران ایجاد کند.

فریم ورک laravel – نسخه 4

پس از موفقیت هایی که این فریم ورک در نسخه سوم به دست آورد، در سال ۲۰۱۳ چهارمین نسخه آن بر پایه کدهای Illuminate منتشر شد. این نسخه از لاراول به صورت کامل مورد بازنویسی قرار گرفت و با پشتیبانی از سیستم Composer گام بلندی در جهت پیشرفت و سبقت از سایر رقیبان خود برداشت. به دلیل استفاده از این ویژگی امکان استفاده از پکیج‌ها و کتابخانه‌های زیادی که توسط سایر برنامه ‌نویسان PHP توسعه داده شده بود، برای کاربران امکان پذیر شد. همچنین امکاناتی مانند ارسال ایمیل به روش‌های مختلف و پشتیبانی از حذف شدن با تأخیر رکوردهای بانک اطلاعاتی (Soft Deletion) از دیگر امکانات نسخه 4 لاراول بود.

فریم ورک laravel – نسخه 5

در سال 2015 پس از دو سال از ارائه چهارمین نسخه از این فریم ورک، نسخه 5 لاراول منتشر شد. این نسخه از لاراول از ویژگی‌های بسیار متعددی پشتیبانی می‌کرد. پشتیبانی از سیستم برنامه‌ ریزی اجرای وظایف با استفاده از پکیج Scheduler، بهینه سازی assets، ساده شدن عملیات احراز هویت، همچنین ارائه ساختار درختی برای توسعه اپلیکیشن‌ها، بخشی از قابلیت‌های اضافه شده در لاراول 5 بود. این نسخه از Laravel به صورت مداوم مورد بروزرسانی قرار گرفت و در هر یک از این بروزرسانی‌ها امکانات و ویژگی‌های زیادی به این فریم ورک اضافه شد.

فریم ورک laravel – نسخه 6

پس از مدتی لاراول نسخه‌ 6 خود را منتشر کرد، که در این نسخه بسیاری از نقص‌های نسخه 5 را برطرف کرد و ویژگی‌های جدیدی که قطعا مورد انتظار طرفدارانش بود را فراهم ساخت، یکی از این ویژگی‌ها، استفاده از Laravel Vapor بود که برای ‌آشنایی بیشتر با این نسخه و Laravel Vapor می‌توانید مقاله‌ی لاراول ۶ را مشاهده نمایید.

فریم ورک laravel – نسخه 7

آخرین نسخه حال حاضر Laravel، نسخه 8 می‌باشد که نسبت به نسخه‌ قبلی آن، تغییرات و بهبود‌‌های چشم‌گیری پیدا کرده است که‌ به‌طور کامل درباره این نسخه در مقاله‌ی آشنایی با امکانات و تغییرات و ویژگی‌های لاراول ۷ توضیح داده شده است.

توسعه دهندگان این فریم ورک همواره در تلاش اند تا استفاده از این فریم ورک را برای کابران ساده و لذت بخش‌تر کنند. بنابراین آن‌ها بیش از پیش به توسعه لاراول می‌پردازند تا سیر تکاملی و رو به پیشرفت آن را حفظ کنند. تا کنون بروزرسانی‌های زیادی پس از نسخه 7 لاراول ارائه شده است. در هر یک از این بروزرسانی‌ها امکانات منحصر به فرد و کاربردی به این فریم ورک اضافه شده است. یکی از عوامل اصلی محبوبیت لاراول در میان کاربران، همین بروزرسانی‌های مداوم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  +  10  =  11